Waardevolle tips voor een compacte keuken

 

 

De keuze van keukenfronten bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je keuken. Maar de keukenfronten hebben ook een impact op het latere gebruikscomfort en het onderhoud van je keukenkasten. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren alvorens een keuze te maken. We zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje.

20190607-Eronda-Woonmode-Janssens-Huysman-016

Tip 1: Ga voor maatwerk

Met maatwerk maak je optimaal gebruik van je keuken, omdat je elke millimeter kan benutten. Zelfs de verloren hoeken en kantjes worden dankzij maatwerk nuttig. Die kunnen bijvoorbeeld dienen als opbergruimte. Maatwerk geeft je bovendien veel vrijheid op vlak van afwerking en indeling. Twee begrippen die centraal staan bij het inrichten van kleine ruimtes.

Tip 2: Kies licht

In een compacte keuken kan je best lichte kleuren gebruiken.

Lichte kleuren zorgen ervoor dat je ruimte veel groter oogt. Zonlicht kan hetzelfde effect hebben, dus laat volop licht binnen! Zorg dat er voldoende licht is op belangrijke plaatsen zoals boven de tafel en boven het aanrecht.

Tip 3: Gebruik de hoogte 

Het is slim om verticaal te werken in een kleine ruimte. Maak optimaal gebruik van muren en wanden voor extra opbergruimte. Wees niet bang om kasten te laten doorlopen tot aan het plafond. Daar kan je zaken opbergen die je niet dagelijks nodig hebt.

compacte-keuken
20210106-Eronda-Beirens-0005

Tip 4: Kies de juiste keukentoestellen 

Voor een compacte keuken kies je best ook compacte keukentoestellen. Je kan verschillende toestellen combineren, bijvoorbeeld een combimagnetron of koelkast met vriesvak. Handig en plaatsbesparend! Een win-win, als je het ons vraagt!

Tip 5: De juiste stijl

Niet elke keukenstijl is geschikt voor een compacte keuken. Strakke en sobere keukens zijn ideaal voor kleinere ontwerpen. Hou het ontwerp zo ‘rustig’ mogelijk. Een kleine ruimte oogt snel druk, en lijkt daardoor nog kleiner.

Hulp nodig?

Kan je hulp gebruiken om jouw compacte keuken in te richten? Schakel dan onze interieurarchitecten in! Zij helpen je graag alles uit je keuken te halen. Neem gerust contact op voor al je vragen!

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een keuken op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

20181219-Eronda-nw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader