De verschillende soorten keukenfronten op een rijtje

 

 

De keuze van keukenfronten bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je keuken. Maar de keukenfronten hebben ook een impact op het latere gebruikscomfort en het onderhoud van je keukenkasten. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren alvorens een keuze te maken. We zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje.

20210106-Eronda-Beirens-0005
Welke materialen bestaan er voor je keukenfronten?

1. MDF fronten 

MDF platen (Medium Density Fibreboards) worden vaak gebruikt als basismateriaal voor keukenfronten. Ze zijn namelijk makkelijk te bewerken en vormen daarom ook de basis voor tal van gelakte fronten. Het ruime aanbod aan kleuren is slechts een van de vele voordelen van gelakte fronten. Naast de kleurkeuze, heb je ook voor de afwerking een groot aantal mogelijkheden. MDF fronten kunnen worden afgewerkt in satijnlak en poederlak.

2. Fronten uit kunststof: laminaat, melamine of folie

Ook kunststof (laminaat of melamine) wordt vaak gekozen voor de afwerking van keukenfronten. Fronten uit kunststof zijn onderhoudsvriendelijk, sterk en krasbestendig. Daarnaast is kunststof ook een budgetvriendelijke keuze. Je kiest uit een ruim gamma van kleuren en houtimitaties.

Fronten bedekken met kunststoffolie is een goedkoper alternatief voor gelakte fronten. Qua uitstraling zijn ze min of meer hetzelfde, maar de kwaliteit van folie is iets minder. Folie is gevoeliger voor blootstelling aan warmte en vocht, en is minder bestand tegen krassen.

3
Over_ons

3. Houten fronten

Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor de keukenfronten, maar meestal kiest men voor kwalitatief hard hout. Hier kan je kiezen tussen massieve fronten of fineer. Massief houten fronten zijn een natuurlijk en tijdloos materiaal, maar zijn vaak aan de dure kant. Fineer, daarentegen is een laagje hout dat op een basisvlak (vb. MDF) wordt geplaatst. Fineer is daarom iets goedkoper en zet niet uit of krimpt niet.

4. Fenix fronten

Fenix is een uniek en innovatief materiaal dat krasbestendig en stootvast is. Het materiaal is het resultaat van een persproces van hitte en druk op kunsthars. Zo verkrijgt men een homogeen en niet-poreus product.

Fenix is daardoor hygiënisch, makkelijk schoon te maken en uv-bestendig. De hoogwaardige kwaliteit van afwerking zorgt voor een keukenfront dat zacht aanvoelt en waar je geen vingerafdrukken op ziet.

Meer weten?

Wens je meer informatie over de verschillende materialen voor keukenfronten? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw keuken? Neem gerust contact met ons op. Onze interieurarchitecten kiezen samen met jou het materiaal dat best binnen jouw stijl en budget past.

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een keuken op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

20181219-Eronda-nw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader