5 tips om een nieuwe keuken te kiezen

 

 

Ben je volop aan het (ver)bouwen en is het tijd om de keuken aan te pakken? Bij een nieuwe keuken komt heel wat kijken. Al die verschillende mogelijkheden, materialen, kleuren… Het kan al snel overweldigend worden, en binnen de kortste keren zit je met keuzestress, discussies en slapeloze nachten. We helpen je graag op weg met enkele tips om een nieuwe keuken te kiezen.

keuken-kiezen-3

Tip 1: Maak een moodboard

Allereerst is het handig om een moodboard te maken. Je krijgt daardoor een mooi overzicht van wat je mooi vindt, wat je partner mooi vindt en wat jullie wensen zijn. Je kan dat doen op the old fashioned way met knipsels uit tijdschriften, brochures en stalen. Liever een handig online overzicht? Pinterest biedt bakken inspiratie. Je kan jouw moodboard gerust meenemen naar de keukenbouwer of architect, die het als leidraad kan gebruiken.

Tip 2: Meten is weten

De ideale keukenindeling is voor iedereen anders. Kook je graag? Sta je alleen in de keuken of kook je samen? Heb je een groot gezin? Heb je veel opbergruimte nodig? Wil je een keukeneiland?

Er zijn heel wat zaken die je in kaart moet brengen om je keukenindeling te bepalen. Meet je keuken nauwkeurig op, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Eronda maakt op basis van de afmetingen graag een vrijblijvend ontwerp op.

Meer tips om je keuken in te richten, lees je hier. Hou ook rekening met de keukendriehoek bij de indeling.

Tip 3: Kies duurzame materialen

Een van de moeilijkste keuzes is welke materialen in je nieuwe keuken komen. Het werkblad, de kraan, de achterwand, de keukenfronten… Er zijn heel wat knopen die doorgehakt moeten worden.

keuken-kiezen-1
keuken-kiezen-2-1024x655

Denk eraan dat een keuken (bijna) dagelijks gebruikt wordt. Je doet er goed aan om duurzame materialen voor je keuken te kiezen, zodat die heel wat jaren meegaat. Kies materialen die gebruiks- en onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook bestand zijn tegen warmte, water, krassen, etc., afhankelijk van jouw gezin en noden.

Tip 4: Kies (enkel) de juiste toestellen

Denk goed na over welke keukentoestellen je écht nodig hebt. Wil je drie verschillende ovens of is één exemplaar voldoende? De apparatuur beslaat een groot deel van de kosten, dus kies enkel wat je effectief gaat gebruiken. Je hebt geen ultramoderne functies nodig op een toestel dat amper gebruikt wordt. Hou hierbij ook rekening met welke toestellen je in het zicht wil, en welke je liever verborgen houdt.

Tip 5: Verlichting

Last but not least: verlichting. De juiste verlichting is cruciaal voor een gebruiksvriendelijke keuken. Een lichtplan is dus geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat je goed zicht hebt op je keukenwerkblad en dat je je spullen makkelijk terugvindt in je kasten/lades. Creëer daarnaast ook gezelligheid aan de eettafel aan de hand van sfeerverlichting.

Hulp nodig om de juiste keuken te kiezen?

Schakel gerust de hulp in van een van onze interieurarchitecten. Die weten perfect wat de mogelijkheden zijn binnen jouw ruimte, en stellen jouw keuken helemaal af op jouw wensen. Eronda Woonmode helpt je graag op weg met een 3D ontwerp op maat! Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Laat je inspireren door onze realisaties >

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een keuken op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

20181219-Eronda-nw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader