Waar moet je op letten bij het kiezen van een tv-meubel op maat?

 

 

Een televisie is bij veel mensen het centrale punt van de woonkamer. De plek waar je gezellige avonden doorbrengt, filmavondjes houdt met vrienden en series binget. De ideale plek om helemaal tot rust te komen. Je tv-meubel krijgt daardoor een heel belangrijke plaats binnen je leefruimte. Wij leggen uit waarop je moet letten bij het kiezen van een tv-meubel op maat.

tv meubel op maat - Eronda
1. Welk type tv-kast wil je?

Als eerste stap in je zoektocht naar het perfecte tv-meubel, moet je nadenken over het type kast waarnaar jij op zoek bent. Ga je voor een open of gesloten kast? Moeten er lades zijn of is een kastdeur voldoende? Of ga je voor een minimalistisch ontwerp? Voorzie zeker een plekje voor je tv-decoder, digicorder of Chromecast. En hou eventueel ook wat ruimte vrij voor de favoriete PlayStation-spelletjes van zoon- of dochterlief.

 

2. Zie jij het groots?

Daarnaast sta je best even stil bij de afmetingen van jouw tv-kast. Een tv-meubel op maat wordt helemaal afgestemd op jouw leefruimte, maar ook daar horen heel wat keuzes bij. Wil je een zwevend model of een volledige kastenwand? Hoe breed en lang mag de kast zijn? Hou zeker rekening met het formaat van jouw tv en salontafel. Stem alle elementen op elkaar af voor één mooi geheel in je woonkamer.

3. Wat is de ideale hoogte van je tv-meubel?

Op een tv-meubel hoort uiteraard een tv. En die zet je best op de juiste hoogte om aangenaam televisie te kunnen kijken. De ideale kijkhoogte ontdek je door de hoogte van jouw ogen te bepalen als je rechtop zit in je zetel. Die hoogte neem je als referentie voor de bovenrand van je televisie, zodat je je nek niet onnodig belast.

tv meubel op maat - Eronda
tv meubel op maat - Eronda
4. Welk design mag je tv-meubel hebben?

Hét grote voordeel aan een tv-meubel op maat? Dat je je meubel helemaal “naar jouw goesting” kan laten maken. Welke materialen en stijlen vind jij mooi? En hoe is de rest van je woonkamer aangekleed? Op basis daarvan gaan wij aan de slag. Inspiratie nodig? Pinterest is een bron van alles wat met interieurinspiratie te maken heeft! Of laat je inspireren door onze realisaties! Breng jouw moodboard gerust mee naar onze showroom, zodat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

5. Integreer je verlichting?

Mag je tv-meubel een echte eyecatcher worden? Ga dan nog een stapje verder met geïntegreerde verlichting! We raden aan om met ledverlichting te werken. Dat is niet alleen energiebesparend, maar geeft je vaak ook tal van mogelijkheden voor de kleur, warmte, intensiteit, etc.

Klaar voor jouw tv-meubel op maat?

Op basis van de vijf bovenstaande vragen zou je een goed beeld moeten hebben van het perfecte tv-meubel. Wij helpen je graag verder voor jouw project op maat! Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten.

tv meubel op maat - Eronda

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een meubel op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Blog_footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader