Kleine slaapkamer inrichten: zo haal je alles uit de ruimte

 

 

We dromen allemaal van een ruime slaapkamer, met grote inloopdressing, een kingsize bed en toffe nachtkastjes. Maar niet iedereen heeft die luxe. Dat wil echter niet zeggen dat een kleine slaapkamer een nadeel is. Ook een kleine slaapkamer kan je mooi en praktisch inrichten. We geven je graag enkele tips en inspiratie om alles uit de beschikbare ruimte te halen.

kleine-slaapkamer-inrichten-2

1. Denk goed na over de indeling 

Wil je een kleine slaapkamer functioneel inrichten, dan is het belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over de indeling. Plaats je bed bij voorkeur in het midden van de meest zichtbare muur. Meestal is dat de muur die naar de deuropening gericht is. Het bed in het midden plaatsen, geeft je slaapkamer een symmetrische indeling, waardoor die ook meteen groter lijkt.

2. Ga voor meubels op maat 

Maatwerk is een echte aanrader om een kleine slaapkamer in te richten. Je kan bijvoorbeeld lades onder het bed voorzien om opbergruimte te creëren, of andere verborgen hoekjes en kantjes benutten.

Wij meten je ruimte nauwkeurig op, zodat je elke mm kan gebruiken en geen ruimte verliest. Daarnaast geeft maatwerk je heel veel vrijheid op het vlak van afwerking en indeling.

3. Kies multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn altijd een meerwaarde, zeker in een kleine ruimte. Wij zijn gespecialiseerd in meubels op maat, en kunnen een ontwerp maken speciaal voor jouw ruimte. Combineer bijvoorbeeld een kast en bureau of een bed en kleerkast, of kies voor een bed dat je kan inklappen. Samen zoeken we naar de meest creatieve manieren om ruimte te besparen.

kleine-slaapkamer-inrichten-1
2

4. Gebruik de hoogte 

Heb je een kleine oppervlakte ter beschikking? Geen probleem! Reden te meer om de hoogte van je kamer te gebruiken. Met wandplanken, bijvoorbeeld, kan je al heel wat opbergruimte creëren. Boeken, plantjes of zelfs kledij passen allemaal mooi op wandplanken boven je bed of bureau.

Ook een hoogslaper is een optie in een kleine slaapkamer. Nee, die zijn niet alleen voor kinderen! Hoogslapers zijn de perfecte oplossing om extra ruimte te creëren onder je bed. Plaats bijvoorbeeld een zetel, bureau of kleerkast onder de hoogslaper.

Kleine slaapkamer inrichten met Eronda Woonmode?

Kan jij hulp gebruiken om je kleine slaapkamer in te richten? Eronda Woonmode helpt je graag een handje! Kom gerust langs in onze showroom voor tips of een vrijblijvende offerte voor jouw slaapkamer op maat.

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een meubel op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Blog_footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader