Keuken inrichten: werk met zones

 

 

Sta jij op het punt om je keuken in te richten? Denk dan op voorhand goed na hoe je dit juist wil aanpakken, want een keuken moet niet alleen mooi zijn, ze moet vooral praktisch zijn. Deel daarom je keuken in in vijf werkzones. Elke zone heeft een eigen functie binnen je keukenactiviteiten. Hoe je deze zones ten opzichte van elkaar plaatst, bepaalt hoe efficiënt je in je keuken kan bewegen en werken.

Keuken-Eronda-Moens-1
Zone 1: Bevoorraden

Allereerst heb je de voorraadzone. Dit is de zone rond de koelkast. Wist je dat een koelkast gemiddeld 35 keer per dag geopend en gesloten wordt? Je plaatst de koelkast dus best op een centrale plaats in de keuken. Verder maken ook de voorraadkasten en -lades deel uit van deze zone. In deze zone bewaar je alle voedingswaren die je in huis haalt. De voorraadzone bevindt zich best dicht bij de kookzone.

Zone 2: Opbergen

Dit is de grootste zone van de keuken. Hier bewaar je spullen zoals keukenmachines en andere zaken die je niet veel gebruikt. De opbergzone hoeft geen centrale plaats in je keuken in te nemen.

Zone 3: Spoelen en afval

De spoelzone wordt elke dag actief gebruikt om af te wassen, etensresten af te spoelen en afval te sorteren. Het centrale punt van de spoelzone is de spoelbak. Ook de vaatwasmachine bevindt zich hier. De ideale plaats voor deze zone is tussen de kook- en de opbergzone. Zo hoef je niet ver te lopen met je afgewassen keukengerei en kan je afval tijdens het koken meteen weggooien.

20181219-Eronda-092
Keuken-Eronda-Moens-2
Zone 4: Voorbereiden

De vierde keukenzone is de voorbereidingszone. Hier gebeurt, zoals de naam doet vermoeden, de voorbereiding van het kookproces. Het werkblad is het belangrijkste onderdeel van deze zone. In een optimaal ingerichte keuken ligt de voorbereidingszone rechts van de spoel- en afvalzone.

Zone 5: Koken

And last but not least, de kookzone. In deze zone vormt de kookplaat het centrale punt. Ook de oven maakt deel uit van deze zone. Om het koken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, ligt de kookzone best dicht bij de voorbereidingszone en de voorraadzone. Zo heb je alle nodige ingrediënten steeds binnen handbereik.

Meer weten over keuken inrichten?

Ben je er nog niet aan uit hoe je je keuken moet inrichten? Heb je graag meer informatie? Neem dan contact op met ons. We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden!

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een keuken op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

20181219-Eronda-nw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader