7 werkbladen voor je keuken

 

 

Bij het kiezen van een nieuwe keuken of het renoveren van een oude keuken, is de materiaalkeuze van je werkblad zeer belangrijk. Het keukenblad moet volledig passen binnen de stijl van jouw keuken en moet onderhoudsvriendelijk zijn. We zetten de voor- en nadelen van de verschillende werkbladen voor je keuken op een rij.

KEUKENS
Natuursteen biedt veel mogelijkheden

Een keukenblad uit natuursteen is niet alleen hip en klassevol, het is van nature ook een duurzaam en sterk materiaal dat mooier wordt met de jaren. Verder kan je natuursteen volledig op maat laten zagen.

Er bestaan verschillende soorten natuursteen. Graniet is de hardste soort natuursteen, is verkrijgbaar in heel wat kleuren en past bij elke keukenstijl. Het is een erg sterk materiaal en mits de juiste behandeling is graniet ook zuur- en krasbestendig. Daarnaast is het goed bestand tegen hitte.

Wil jij je keuken een trendy en luxueuze uitstraling geven? Waardeer jij de charme van een vlekje en een plekje? Dan is een keukenblad uit marmer of blauwe hardsteen iets voor jou! Dit materiaal kan tegen heel hoge temperaturen en is hittebestendig. Het enige nadeel: dit werkblad is niet gemakkelijk schoon te maken. Daarom is het belangrijk om het goed te impregneren en dit regelmatig te herhalen.

Je kan ook kiezen voor een keukenblad uit composiet. Dit werkblad biedt je een hoge dichtheid waardoor het ongevoelig is voor vlekken en bacteriën en ook andere schadelijke stoffen kunnen niet doordringen. Daarnaast is dit materiaal stootvast en beschikbaar in prachtige egale kleuren. Wees wel voorzichtig met hete pannen, want bij hitte verkleurt composiet.

20190607-Eronda-Woonmode-Janssens-Huysman-024
20200509-Eronda-Balcaen-0001

And last but not least: keramiek. Dit is misschien wel het duurste keukenblad in de rij, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats. Zo is keramiek bestand tegen vlekken, krassen, zuren en hitte. Kijk wel uit met zware of scherpe voorwerpen, want als je deze hard op het werkblad laat vallen kan er een barst ontstaan.

En dan heb je hout en kunststof nog

Een keukenblad hoeft helemaal niet duur te zijn om een luxegevoel uit te stralen. Daar is een werkblad uit kunststof het perfecte voorbeeld van. Het heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, is mooi en beschikbaar in duizend en één soorten, kleuren en maten. Ook qua onderhoud vraagt een werkblad uit kunststof niet veel aandacht.

Met een houten werkblad geef je je keuken een unieke look. De warme sfeer krijg je er gratis bij. Een nadeel: hout is een poreus materiaal waardoor je gemakkelijk vlekken krijgt. Ook is het moeilijk te onderhouden. Daarom voorzie je best een toplaag om het werkblad te beschermen.

Meer weten over een werkblad voor je keuken?

Weet je nog niet welk werkblad het best past in jouw keuken? Heb je graag nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden!

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een keuken op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

20181219-Eronda-nw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader