Inbouwkasten in de woonkamer zijn een absolute meerwaarde

 

 

Inbouwkasten zijn de basis van een opgeruimd huis. En een nette omgeving zorgt voor minder stress en een beter algemeen welzijn. Kies je voor weldoordachte opbergoplossingen met slimme maatkasten, dan vermindert bovendien de kans op een burn-out. Inbouwkasten in de woonkamer zijn dus een absolute meerwaarde.

inbouwkasten-woonkamer-2
Onze Belgische opberggewoontes

Uit onderzoek blijkt dat zo’n acht op de tien Belgen vindt dat een opgeruimde woning je gelukkiger maakt. Meer dan de helft van de Belgen durft zelfs zeggen dat rommel in huis zorgt voor stress. Daarom besteden we gemiddeld zo’n vijftig minuten per dag aan opruimen. En die opruimtijd spenderen we het liefst aan de woonkamer, de ruimte waar we het meeste tijd doorbrengen.

Opruimen volgens HOOM

Snel en efficiënt opruimen, dat doe je met het HOOM principe, de Home Organizing Opruim-Methode. Die methode bestaat uit enkele stappen om zo efficiënt en logisch mogelijk je woning op te ruimen.

Stap 1: verzamelen en sorteren

Maak je kasten leeg en sorteer alles per categorie. Maak aan de hand van stapeltjes een onderverdeling tussen dingen die je zeker wil houden en zaken die je eigenlijk niet nodig hebt. Plaats daarna wat je houdt terug in je kast, en plaats wat je het vaakst nodig hebt op een eenvoudig bereikbaar plekje.

Stap 2: de techniek van drie bewegingen

Idealiter moet je niet meer dan drie bewegingen uitvoeren als je iets uit een lade of kast haalt. Hou daar rekening mee bij het opvullen van jouw kasten.

inbouwkasten-woonkamer-6
inbouwkasten-woonkamer-3
Stap 3: ergonomisch inrichten

Je kasten ergonomisch indelen, maakt het een pak makkelijker om zaken op te bergen of weg te leggen. Voorzie bijvoorbeeld veel hangroedes in je vestiaire of dressing, want dat is makkelijker dan kleren telkens op te vouwen.

Stap 4: het hele gezin betrekken

Probeer zoveel mogelijk leden van je gezin te betrekken bij het opruimen. Het is belangrijk dat iedereen weet waar alles ligt, zodat ze het terugvinden, maar ook terug op zijn plaats kunnen leggen. Dat bespaart jou op termijn veel tijd en moeite.

Ook je kinderen leer je best van jongs af aan goede opberggewoontes aan. Betrek hen bij het opruimen en zorg voor opbergruimte voor hun spullen, en op hun maat (bijvoorbeeld onderaan een kast).

Inbouwkasten in je woonkamer, slaapkamer of berging: altijd opgeruimd

Je kan het HOOM-principe natuurlijk best toepassen als je voldoende opbergruimte ter beschikking hebt. Daarvoor kan je de hulp van Eronda Woonmode inschakelen. Wij maken op maat gemaakte inbouwkasten voor je woonkamer, slaapkamer, berging of garage. Want opbergruimte is overal welkom, toch? Maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten of kom meteen langs in onze showroom in Erpe-Mere.

inbouwkasten-woonkamer-7

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een meubel op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Blog_footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader