Dressing inrichten: enkele tips en tricks

 

 

Een dressing enkel voor the happy few? Dat is al lang verleden tijd! Een dressing is haast niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Maar hoe richt je een dressing optimaal in? Op deze vraag geven we je graag een antwoord!

dressing_eronda
De juiste afmetingen zijn belangrijk

Een eerste belangrijke stap bij het inrichten van je dressing: hou rekening met de minimumafmetingen die vereist zijn om je kledij op te bergen en je om te kleden. We zetten de belangrijkste aandachtspunten even op een rij:

  • Kastdiepten: voor kledij die moet opgehangen worden, voorzie je best een minimumdiepte van 60 centimeter. Heb je veel dikke jassen? Dan kies je het best voor 65 centimeter. Voor opgevouwen T-shirts, schoenen en accessoires volstaat een diepte van 40 centimeter.
  • Kasthoogtes: benut de ruimte optimaal en ga voor kamerhoge kasten. Zorg er wel voor dat kledij die je dagelijks nodig hebt binnen handbereik ligt.
  • Vrije ruimte: wil je graag comfortabel kunnen rondlopen in je dressing? Voorzie dan een minimumbreedte van 100 centimeter.

Reken op ons om je dressing van de juiste afmetingen te voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring beschikken we over een schat aan vakkennis die we graag met je delen.

Tips en tricks

Een dressing moet functioneel en onderhoudsvriendelijk zijn en daarbij is de juiste verlichting zeer belangrijk. Traditionele verlichting, zoals gele spots, geven snel een vertekend beeld van hoe kleuren er in werkelijkheid uitzien. Voor een goeie inkijk in je garderobe is ledverlichting de beste keuze. Ook vermijd je best dat daglicht rechtstreeks op je kledij schijnt, anders zou donkere kledij kunnen verbleken.

Denk ook aan je accessoires wanneer je je dressing inricht. Zo zorgen een schoenenrek en een dassenhouder ervoor dat alles netjes opgeborgen kan worden.

dressing-eronda

Meer weten over ‘dressing inrichten’?

Wil je meer informatie over ‘dressing inrichten’ of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Maak een afspraak of kom langs in onze toonzaal. Laat je ondertussen inspireren door onze realisaties

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een meubel op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Blog_footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader