Je zolder inrichten met onze tips

 

 

Weet je niet wat aan te vangen met de ruimte onder je dak? De schuine wanden en balken maken het moeilijk om je zolder praktisch in te richten. Je zolder inrichten met maatwerk zorgt ervoor dat je elke cm kan gebruiken om je zolderruimte optimaal in te vullen. We geven je graag enkele tips, en tonen meteen hoe je die toepast in de praktijk aan de hand van een recente realisatie.

Zolder inrichten
Is jouw zolderruimte bewoonbaar?

Om te bepalen wat je met de zolderruimte gaat doen, moet je eerst enkele dingen uitzoeken. Er zijn namelijk een aantal vereisten om een ruimte bewoonbaar te kunnen noemen. Je moet rekening houden met de hoogte, de isolatie, verwarming en de vloer. Over het algemeen heb je minstens 180 cm hoogte nodig, en moet het dak minimaal 30° hellen. Daarnaast kijk je best eens naar de staat van de dakisolatie en wat er mogelijk is qua verwarming. Je hebt ook een stevige vloer nodig om de ruimte te kunnen gebruiken.

Is de zolder bewoonbaar? Dan kan je aan de slag gaan en je zolder inrichten.

1. Hoe ga je de zolder indelen?

Een zolder is vaak groot, groter dan je denkt. Je kan een zolder in sommige gevallen zelfs opsplitsen om er verschillende ruimtes van te maken. Dat is ook gebeurd bij onze klant in Aalst.

De zolder werd opgesplitst in twee verschillende functionele ruimtes. Aan de ene kant hebben we een slaapkamer voorzien met een op maat gemaakte kast. Aan de andere kant maakten we een bureau met reuzengrote boekenkast. Aangezien de klant een grote verzameling boeken koesterde, wou ze dat die een mooi plaatsje kreeg. En daar hebben we zeker voor gezorgd!

Ga dus zeker eens na of jouw zolder groot genoeg is om hem op te splitsen.

Zolder inrichten
Zolder inrichten
2. Maak gebruik van de schuine wanden

Hoewel veel mensen denken dat ruimte verloren gaat door de schuine wanden, is het tegendeel waar. Er is net veel plaats onder de schuine wanden die optimaal benut kan worden met maatkasten.

Onze interieurarchitecte Liesbet maakte voor de klant een ultra functioneel zolderontwerp. De maatkasten werden perfect geïntegreerd onder de schuine wanden en bieden een zee van ruimte op de zolder van onze klant.

3. De zolder inrichten

Met maatwerk kan je je zolder inrichten op eender welke manier. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos!

  • Slaapkamer op maat

Slapen op zolder… Waarom niet? Een zolder kan perfect worden ingericht als slaapkamer, dat getuigen ook onze klanten. Een master bedroom, logeerkamer of zelfs kinderkamer, met maatwerk kan je alle kanten uit. Kies je voor maatkasten of een uitklapbaar bed, dan wordt je zolder meteen heel wat ruimer.

Voor de maatkasten in deze zolderslaapkamer gebruikten we witte laminaat met houtstructuur melamine. Een combinatie die altijd mooie realisaties voortbrengt.

Zolder inrichten
Zolder inrichten
  • Een multifunctionele ruimte

Heb jij een ruime zolder? Maar weet je niet goed wat je ermee moet aanvangen? Dan kan je je zolder inrichten als multifunctionele ruimte. Een bureau combineren met een slaapkamer? Een slaapkamer voorzien van een uitgebreide dressing? Een extra ontspanningsruimte voor de kinderen? Vul zelf maar in!

  • Thuiskantoor, dressing, …

Heb je nergens plek voor een home office? Misschien kan je zolder de oplossing bieden! Een thuiskantoor waar minimale afleiding is en waar je je helemaal kan afzonderen. Met maatkasten creëer je slimme opbergruimte onder de schuine wanden voor al jouw office supplies en boekhouding.

Ook een dressing of speelkamer is een mogelijkheid. Zo win je weer wat extra ruimte in je slaap- of woonkamer. Met een zolder op maat kan je echt alle kanten uit!

Zolderinrichting door Eronda Woonmode?

Wil jij ook optimaal gebruik maken van jouw zolderruimte? Laat jouw zolder inrichten door Eronda Woonmode! Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze interieurarchitecten maken van jouw zolder een echte meerwaarde!

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een interieur op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader