Klein appartement inrichten: zo doe je dat

 

 

Een klein appartement inrichten lijkt in eerste instantie uitdagend, aangezien de ruimte beperkt is. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Aan de hand van praktische keuzes en een slimme indeling haal je alles uit je ruimte. Onze interieurarchitecten geven je graag enkele tips om je klein appartement in te richten en tonen hoe wij dat aanpakken in de praktijk.

In Middelkerke mochten wij een klein appartement inrichten voor een koppel dat beslist had fulltime aan zee te gaan wonen. Ze kwamen bij ons terecht voor hun keuken, maar kozen ervoor om de materialen van hun keuken door te trekken in het hele appartement. We mochten aan de slag gaan met het tv-meubel, salon, tapijt, verlichting, slaapkamer en logeerkamer op maat.

klein-appartement-inrichten
Benut de ruimte optimaal met maatwerk

Wil je een klein appartement inrichten? Dan is maatwerk de perfecte oplossing! Dankzij maatwerk maak je optimaal gebruik van elke ruimte. Zelfs schuine muren, nissen of verborgen hoekjes en kantjes kan je zo benutten. Wij meten alles tot op de mm nauwkeurig op, zodat je geen ruimte verliest.

In de slaapkamer van het appartement in Middelkerke kozen we voor een bed op maat met beddenwand, zodat elke nis benut wordt met een kast en praktische opbergruimte.

In de logeerkamer hebben we een opklapbed op maat voorzien voor als de kleinkinderen op bezoek komen. Wanneer het bed niet gebruikt wordt, gebruiken ze de ruimte als hobbykamer.

klein-appartement-inrichten-1
klein-appartement-inrichten-2
Harmonie in materialen en kleuren

In een kleine ruimte is het belangrijk om lichte kleuren te gebruiken. De materialen en kleuren zijn in het appartement in Middelkerke volledig op elkaar afgestemd, om een ruimtelijk en harmonieus gevoel te creëren. Qua kleurgebruik koos interieurarchitecte Liesbet notelaar en wit, met enkele zwarte details.

Zwevende kasten of planken

Zwevende kasten of planken zijn ideaal voor een klein appartement. Zo kozen we voor deze klant een hangend tv-meubel, zodat de vloer optisch wat groter lijkt.

Multifunctionele meubels

In een appartement waar de ruimte beperkt is, doe je er goed aan om multifunctionele meubels te kiezen. Een bed combineren met bureau of een zetel die ook dienst doet als logeerbed? Met maatwerk kan het allemaal. In Middelkerke hebben we de eettafel vastgehangen aan het keukeneiland om zo plaats te besparen.

klein-appartement-inrichten-3
klein-appartement-inrichten
Groots inrichten

Hoewel je de neiging hebt om zoveel mogelijk in een klein appartement te zetten, raden we aan om je klein appartement bij het inrichten niet te vol te zetten. Je interieur zal veel meer rust uitstralen als je voor een klein aantal grote meubels gaat. In dit appartement kozen we bewust enkel voor een dressoir, tv-meubel en keuken. Daarnaast is er geen meubilair voorzien.

Klein appartement inrichten: hulp nodig?

Wil jij ook alles uit je ruimte halen? Ga dan voor een inrichting op maat door Eronda Woonmode. Neem gerust contact op of maak een afspraak met een van onze interieurarchitecten. Wij helpen je graag verder!

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een interieur op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader