Hoe verleng je de levensduur van een stoffen zetel?

 

 

De avond brengen we maar al te vaak in onze zetel door. En daarbij genieten we graag van een lekker hapje of drankje voor de televisie. Maar een ongelukje is snel gebeurd… Eronda Woonmode geeft je enkele tips over het reinigen en het onderhoud van een stoffen zetel. Zo verleng je de levensduur van jouw zetel!

Ontwerp-zonder-titel-1

Tip 1: Gebruik een vochtig doekje

Als je een ongelukje hebt, hoef je niet meteen te panikeren. Heel wat stoffen zetels zijn behandeld met een impregneermiddel waardoor de vloeistof zich opstapelt en niet meteen kan doordringen. Je hebt dus voldoende tijd om een vochtige doek te halen. Maar doe dat wel zo snel mogelijk. Hoe meer tijd de vlek heeft om in te dringen, hoe moeilijker je ze eruit krijgt.

Tip 2: Stofzuig wekelijks

Bij het onderhoud van je stoffen zetel hoort ook een wekelijkse schoonmaakbeurt met de stofzuiger.

Op die manier elimineer je het vuil dat verborgen zit tussen de polen van de stof. Zorg wel dat je een zacht opzetstuk gebruikt, en rustig te werk gaat. Door te harde wrijfbewegingen te maken, kan je de stof beschadigen.

Tip 3: Houd je huisdieren uit de zetel 

Huisdieren kunnen je zetel ernstig beschadigen met hun nagels. Daarnaast zorgt hun vacht ervoor dat de vezels van je stoffen zetel vettig worden. Die trekken dan makkelijker stof, haren of andere vezels aan, waardoor de levensduur van je zetel verkort. Je reserveert dus beter een gezellig plekje naast de zetel voor hen.

LALA-1

Eronda Woonmode Protexx garantie

Bij Eronda Woonmode kan je kiezen voor een preventieve bescherming dankzij onze Protexx garantie. Door het aanbrengen van een beschermlaag die vuil en vloeistoffen afstoot, is jouw zetel gegarandeerd 3 jaar vlekvrij! Als er binnen de 3 jaar toch een vlek ontstaat, dan reken je op een professionele firma die de vlek gratis komt verwijderen.

Meer weten over het onderhoud van je stoffen zetel?

Wil je meer tips over het onderhoud van je stoffen zetel? Neem dan snel contact met ons op. We geven jou met plezier advies over hoe je jouw zetel kan reinigen.

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een meubel op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Blog_footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader