Hoe verleng je de levensduur van je lederen zetel?

 

 

Leder is een natuurproduct dat voor- en nadelen met zich meebrengt. Het geeft een luxueuze uitstraling maar vraagt ook de nodige aandacht qua onderhoud, zeker als het gaat over zetels. Aangezien je zetel vaak gebruikt wordt en veel te verduren krijgt, is goed onderhoud een topprioriteit. We geven enkele tips om de levensduur van je lederen zetel te verlengen.

Equipe-W51051
Bescherm de zetel tegen direct zonlicht

Voor het onderhoud van jouw lederen zetel neem je best op voorhand enkele maatregelen. Plaats je zetel niet in direct zonlicht. Schadelijke Uv-stralingen kunnen ervoor zorgen dat jouw zetel op termijn verkleurt.

Plaats de zetel niet te dicht tegen een warmtebron

Om te voorkomen dat je lederen zetel uitdroogt of barst, plaats je hem best niet te dicht tegen een warmtebron. Geef hem dus een plaatsje ver weg van de kachel of radiator. Ideaal is een vochtigheidsgraad van 50-60%.

Eerste hulp bij vlekken

Tip 1: Gebruik een vochtige doek

Als je iets morst op een lederen zetel, schiet dan zo snel mogelijk in actie. Dep de vlek meteen droog met een vochtige doek. Zo krijgt de vloeistof geen enkele kans om in te trekken. Belangrijk is om steeds te deppen. Door wrijvende bewegingen kunnen de poriën namelijk verstoppen en blijvende vlekken veroorzaken. Bovendien gebruik je best gedestilleerd water. Kraantjeswater bevat kalk en kan permanente kringen aanbrengen.

Arles-W41732

Tip 2: Gebruik een witte gom

Hebben jouw kinderen een vetvlek achtergelaten in jouw zetel? Haal dan hun pennenzakje boven want daarin zit hét wondermiddel: een witte gom. Wrijf simpelweg met een witte gom op de vetvlek. Ook hier is het belangrijk niet te hard te wrijven. Controleer ook zeker of de gom helemaal proper is. Zo niet kan de vlek erger worden.

Meer weten over het onderhoud van jouw lederen zetel?

Eronda Woonmode biedt jou een Protexx garantie waardoor je zetel zeer onderhoudsvriendelijk wordt. Is er toch een vlek en hebben voorgaande tips niet geholpen? Dan komt een professionele firma jouw zetel weer helemaal schoonmaken. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een meubel op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Blog_footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader