Zo haal je alles uit een kleine ruimte: 6 tips

 

 

Klein wonen is een trend die steeds meer opduikt. Het komt dan ook met tal van voordelen. Een kleine woning is goedkoper en heeft ook zijn charme. Die kleine ruimte inrichten vormt echter vaak een moeilijk vraagstuk. Maar ook een kleine woning of klein appartement kan je perfect functioneel inrichten. Hoe kan je best een kleine ruimte inrichten? Eronda Woonmode geeft enkele tips.

Kleine ruimte Eronda

TIP 1: Maatwerk, maatwerk en nog eens maatwerk

Maatwerk is de perfecte oplossing als je een kleine ruimte wil inrichten. Je maakt dankzij maatwerk optimaal gebruik van elke ruimte. De ruimte onder de trap, lades onder het bed, etc. zijn hoekjes en kantjes die je zeker kan benutten. Wij meten je ruimte tot op de mm nauwkeurig op, en zorgen ervoor dat je geen ruimte verliest. Bovendien geeft maatwerk je enorm veel vrijheid op het vlak van afwerking en indeling.

TIP 2: Multifunctionele meubels 

Multifunctionele meubels zijn perfect om de ruimte in je woning optimaal te benutten. Dankzij onze meubels op maat combineer je bijvoorbeeld een kast en bureau of een bed en een kleerkast. Je kan het zo gek niet bedenken of wij voeren het voor jou uit in onze eigen fabriek.

TIP 3: Ga voor lichte kleuren 

Donkere kleuren laten een ruimte nog kleiner aanvoelen. Daarom is het aangeraden om lichte kleuren te gebruiken als je een kleine ruimte gaat inrichten.

TIP 4: Ga de hoogte in  

Net omdat je minder ruimte ter beschikking hebt, is het een goed idee om verticaal te werken. Maak optimaal gebruik van je muren en wanden voor opslagruimte.

Knokke-2
Wenduine-1

TIP 5: Gebruik room dividers

In kleinere ruimtes gebruik je best visuele elementen om de ruimte te verdelen. Dat maakt je ruimte niet nóg kleiner, integendeel. Het zorgt net voor rust en een ruimtegevoel in je interieur. De elementen die voor afscheiding zorgen hoeven niet per se kamerschermen te zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een salon of plant als overgang.

TIP 6: Spiegels of reflecterende materialen

Door te kiezen voor spiegels of andere reflecterende materialen maak je je ruimte optisch veel groter. Als je een spiegel op een strategische plek zet, voelt een ruimte meteen veel groter aan.

Meer informatie over een kleine ruimte inrichten?

Heb je hulp nodig bij de inrichting? Wil je graag meer weten over ons maatwerk? Je kleine ruimte inrichten doen we graag bij Eronda Woonmode. Neem gerust contact op met onze interieurarchitecten.

Vraag een gratis offerte aan

Wens je een vrijblijvende offerte voor een interieur op maat? Maak snel en eenvoudig een afspraak in onze showroom. Onze interieurarchitecten zullen met plezier jouw project bespreken.

Footer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

ERONDA WOONMODE | Kuilstraat 47-49 - 9420 Erpe-Mere (Erondegem) | e info@woonmode.be | t 053/72 91 38
Openingstijden: Maandag 10-18 uur | Dinsdag gesloten | Woensdag t/m zaterdag 10-18 uur | Zondag 14-18 uur

BTW-nr: BE 0468 348 662 | Privacy policy | Privacyinstellingen

Eronda Woonmode
4.4
Gebaseerd op 103 beoordelingen
powered by Google
js_loader